OGNJENI ČRV

Na plaži v Črni gori 'skrivnostno bitje': ugriz je lahko zelo boleč (FOTO)

Našli so zelo strupeno vrsto morske gosenice, in sicer ognjenega črva. Če se ga bosta dotaknili, boste vedeli, zakaj ga tako imenujejo.
Fotografija: Budva. Fotografija je simbolična. FOTO: Stevo Vasiljevic Reuters
Odpri galerijo
Budva. Fotografija je simbolična. FOTO: Stevo Vasiljevic Reuters

Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija nenavadne živali, ki se je pojavila na plaži v Črni gori in katere ugriz je lahko zelo neprijeten in boleč.

Na facebook strani Podgorica vremeplov je bila objavljena fotografija s kratkim opisom: »Slovenska Budva. Če obstaja biolog, ki ve, kaj je to? Več kosov na obali.«

Turisti so v komentarjih zapisali, da ne vedo točno, za kakšno žival gre, a naj bodo ljudje previdni.

»Zelo strupena vrsta morske gosenice – ognjeni črv. Če se ga dotaknete, je treba predel takoj izpostaviti zelo visoki temperaturi, ker se strup iz bodic hitro širi in lahko povzroči bolečine, kot so opekline, vročina, glavobol, ki lahko traja tudi dva dni. Bodic ne poskušajte odstraniti z rokami ali pinceto, ker so dobesedno kot gobavost – ostanejo povsod in se prilepijo na vse površine. Najbolje jih je odpraviti z vžigalnikom (iz izkušenj),« se je glasil en komentar, poroča blesak.info.

Drugi so napisali podobne odgovore.

»Če ga božaš, boš vedel, zakaj ga kličejo ognjeni črv,« je bil komentar, ki mu je sledil še en: »Samo ne dotikaj se ga. Če vas piči, vas bo bolelo, igel ne boste mogli izvleči. To je morska gosenica.''

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije